Club pentru Protectia Naturii si Turism


Daca sunteti proprietarul unitatii si doriti sa imbunatatiti detaliile unitatii sau daca doriti sa inscrieti o unitate care nu exista in catalogul nostru va rugam sa completati formularul de inscriere . ×
Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Organizatia nonguvernamentala Clubul pentru Protectia Naturii si Turism (CPNT) a fost infiintata in 1973 si, in prezent, numara circa 100 voluntari, in marea lor majoritate studenti, care se implica in toate actiunile, mai ales in cele specific montane (tabere, competitii).


Misiunea CPNT


Atragerea, informarea si implicarea tinerilor in activitati care presupun diminuarea degradarii mediului, dar si in diverse activitati montane.


Principiile CPNT


Organizatie locala, independenta, multiculturala, apolitica; Evaluarea obiectiva a tuturor actiunilor; Dialog, fara confruntari inutile; Implicarea comunitatilor locale in planificarea si realizarea programelor in teren, cu respectarea nevoilor culturale si economice; Realizarea de parteneriate cu alte organizatii si comunitati locale in vederea cresterii eficientei CPNT; Operatiuni eficiente din punct de vedere financiar, folosirea transparenta a fondurilor.


Obiectivele CPNT


Atragerea si implicarea grupului tinta al CPNT (in special studenii din anii 1 si 2, elevi de liceu); Informarea grupului tinta si a comunitatii cu privire la problemele de mediu; Proiecte de igienizare si refacere a traseelor turistice; Cursuri (teoretice, practice) de instruire si formare a membrilor; Competitii nationale cu caracter montan; Colaborarea cu autoritătile locale la identificarea si rezolvarea problemelor stringente de mediu existente.

Ultimele activităţi ale CPNT s-au axat, in principal, pe campanii de educatia eco-civica a populatiei. De asemenea, CPNT s-a ocupat de amenajarea traseelor turistice din judetul Brasov si de organizarea cursurilor cu specific montan.


Contact Club pentru Protectia Naturii si Turism

×