Fotbal Club


Daca sunteti proprietarul unitatii si doriti sa imbunatatiti detaliile unitatii sau daca doriti sa inscrieti o unitate care nu exista in catalogul nostru va rugam sa completati formularul de inscriere . ×
Detalii
Comentarii
Harta

Fotbal Club Brasov este o grupare cu traditie in fotbalul din Romania. „Stegarii”, cum sunt porecliti jucatorii (dupa fosta denumire a Uzinei de Autocamioane) au foarte multe sezoane pe prima scena fotbalistica a tarii, unde au obtinut si cateva rezultate merituorii, printre care amintim aici: locul 2 in Liga 1 în campionatul 1959/1960; castigarea Cupei Balcanice in sezonul 1961/1962. La gruparea brasoveana au evoluat de-alungul timpului multi jucatori importanti, cum ar fi Adamache, Meszaros, Ivancescu, Pescaru, Lacatus sau Ivan, ca sa numim doar pe cativa dintre ei, o buna parte prinzand si echipa nationala. Totodata, FC Brasov a avut antrenori foarte importanti si aici il amintim pe Silviu Ploiesteanu, un om care s-a identificat cu gruparea de la poalele Tampei. De-alungul anilor echipa a avut mai multe denumiri, UAB, Steagul Rosu, Metalul, Energia, FCM Brasov, pentru ca, dupa revolutie, sa stabileasca actualul nume, FC Brasov. Culorile clubului sunt galben si negru, iar echipa isi disputa meciurile pe stadionul Tineretului. Arena este are in prezent 8.000 de locuri, toate pe scaune (o peluza este in reconstructie) si beneficiaza de instalatie de nocturna.

In prezent, FC Brasov activeaza in Liga 1 si este condusa de omul de afaceri, Ioan Neculaie (presedintele Consiliului de Administratie).


Contact Fotbal Club

×