Club Sportiv Scolar Brasovia Educatie prin sport!


Daca sunteti proprietarul unitatii si doriti sa imbunatatiti detaliile unitatii sau daca doriti sa inscrieti o unitate care nu exista in catalogul nostru va rugam sa completati formularul de inscriere . ×
Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Clubul Sportiv Școlar Brașovia a fost înființat în Brașov, în 1 septembrie 1968, sub denumirea de Școala Sportivă de Elevi-Energia, pe lângă Liceul de Construcții din localitate, la inițiativa profesorului Ion Voicu–Vulcăneanu, fost jucător de fotbal la Steagul Roșu Brașov. S-a pornit la drum cu 6 secţii: lupte (libere şi greco-romane), box, fotbal handbal, atletism şi schi (alpin, fond, biatlon, sărituri). Au trecut 10 ani de la naștere, moment în care a intervenit unirea cu Liceul Sportiv, din care a rezultat Clubul Sportiv Școlar Brașovia. În cadrul acestuia este promovat sportul de performanță, în rândurile copiilor și juniorilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, prin 8 discipline sportive: fotbal, baschet (băieți și fete), gimnastică (băieți), schi alpin, schi fond, schi biatlon, schi sărituri și softball. Profesorii CSȘ Brașovia sunt recunoscuți pentru profesionalismul lor, mulți dintre aceștia fiind și antrenori la loturi naționale ale României. Instruirea sportivilor este gratuită, pentru că Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din România subvenționează școala sportivă.

 

Baza sportivă Brașovia

 

Baza sportivă de care dispune CSȘ Brașovia cuprinde sala de jocuri, terenul (bitum) de baschet și terenurile de fotbal (între care 2 terenuri de gazon, omologate de Federația Română de Fotbal), amplasate în cartierul Bartolomeu, sala de gimnastică (Școala nr. 2, cartierul Astra), în Brașov, precum și baza pentru sporturi de iarnă din Săcele (Valea Largă). În anul 2000, Ministerul Educației și Cercetării de atunci a aprobat construirea unei săli polivalente (Bartolomeu, lângă fostul Stadion Municipal), decizie rămasă, momentan, la faza de proiect.

În prezent, conducerea este asigurată de prof. Ioan Osztalos.


Contact Club Sportiv Scolar Brasovia

×