Rugby Club Totul pentru rugby!


Daca sunteti proprietarul unitatii si doriti sa imbunatatiti detaliile unitatii sau daca doriti sa inscrieti o unitate care nu exista in catalogul nostru va rugam sa completati formularul de inscriere . ×
Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Rugby Club Brasov a luat fiinta in anul 1986, la initiativa fostului jucator de rugby Vasile Soporan, sub forma unei echipe de cartier, ale carei antrenamente aveau loc, in primii ani de viata, pe un teren de fotbal ce apartinea fostei Uzine Tractorul, in vecinatatea Garii Centrale. Inscrisa in Campionatul Municipiului Bucuresti, formatia brasoveana a cucerit primul trofeu semnificativ dupa 4 ani de existenta: Cupa Municipiului Bucuresti. In 1990, Rugby Club Brasov a devenit, oficial, primul club privat din Romania, care, inscris in Campionatul National, beneficia si de o baza sportiva proprie, modernizata pe parcurs, de la an la an.

Tot din 1990 dateaza si prima participare la o competitie internationala (Florenta, Italia, turneu cu 12 echipe), tinerii sportivi de la poalele Tampei ocupand un meritoriu loc 2. Un an mai tarziu, trupa profesorului Soporan si a trecut in palmares Cupa Campionatului National la juniori 2. De amintit si locul secund ocupat in Campionatul National la junirori 2 (1996).

Peste hotare, Rugby Club Brasov a devenit un nume din ce in ce mai cunoscut, avand prezente constante la startul celei mai puternice intreceri pentru copii si juniori din lume (Turneul Mondial de la Dijon, Franta, 42 echipe), unde a obtinut locul 4, chiar la prima participare, in 1996, si locul 2, la ultima (2008).

Rugby Club Brasov a fost rampa de lansare in rugbyul de performanta pentru Mihai Vioreanu, Cristian Suciu, Marian Nistor, Catalin Fercu, Andrei Iftode, George Bigiu, Alexandru Tarus etc, nume de referinta in sportul cu balonul oval, de ieri si de azi, din Romania. Rugby-ul nu este insa singurul sport care poate fi practicat la RC Brasov, complexul sportiv din cartierul Noua dispunand si de 6 terenuri de tenis (5 cu zgura si 1 cu iarba artificiala) si un teren de minifotbal cu gazon artificial.


Contact Rugby Club

×