Club Sportiv Ming Dao Fii tot ceea ce esti!


Daca sunteti proprietarul unitatii si doriti sa imbunatatiti detaliile unitatii sau daca doriti sa inscrieti o unitate care nu exista in catalogul nostru va rugam sa completati formularul de inscriere . ×
Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Clubul sportiv de arte martiale Ming Dao («Calea Luminoasa») a luat fiinta in anul 2006, fiind intemeiat de Adina-Mihaela Silivestru (Serban), a carei pasiune a fost practicarea si promovarea artelor martiale chineze, precum si raspandirea cunoasterii spiritualitatii orientale in randurile publicului roman.
Pana la tragica sa disparitie (28 mai 2009) ea a condus clubul, fiind primul sau instructor, insufletind prin prezenta sa si prin cuvantul sau activitatile, servind drept indrumator tuturor generatiilor de practicanti.
In prezent, clubul continua sa se dezvolte in spiritul de excelenta si deschidere care i-a fost caracteristic de la bun inceput. Obiectivul prioritar al clubului Ming Dao este promovarea in Romania a stilului Familiei Yang de Tai Chi Chuan, inclusiv formarea de sportivi de performanta in acest domeniu.

Obiective

Clubul sportiv de arte martiale Ming Dao este un proiect sportiv, cultural si spiritual.
Este un proiect sportiv, fiindca initiaza pe membrii sai in tainele unei discipline martiale vechi de sute de ani, care ofera oportunitatea valorificarii si perfectionarii calitatilor fizice in cadrul unei practici coerente, precum si in cadrul unor competitii nationale si internationale (Tai Chi Chuan a figurat inclusiv in programul Jocurilor Olimpice de vara din 2004).
Este un proiect cultural, fiindca ofera aderentilor posibilitatea de a intra in contact cu cultura poporului chinez, cea mai veche cultura mondiala, a carei evolutie s-a intins pe o perioada de 5000 de ani, si care a dat omenirii invataturi fundamentale prin personalitati de frunte precum Lao Tze sau Confucius.
Este un proiect spiritual, intrucat ii indeamna pe membrii sai spre drumul cunoasterii de sine. Prin practica Tai Chi Chuan-ului ei descopera noi si fascinante posibilitati de cunoastere a corpului si a personalitatii lor, ceea ce constituie o premisa importanta a unei vieti reusite. Cunoasterea de sine este o etapa importanta in faurirea unui drum propriu prin viata, este un instrument important al descoperirii puterilor latente care sunt ascunse in fiecare din noi. Descoperirea si valorificarea acestor puteri, punerea in valoare a calitatilor umane ale fiecaruia dintre membrii sai, este unul dintre obiectivele de frunte ale Clubului sportiv Ming Dao.
Deviza pe care fondatorul clubului, Adina-Mihaela Silivestru (Serban) a dat-o ca obiectiv de capatai devine un adevarat indrumar de viata si actiune: Fii tot ceea ce esti!


Contact Club Sportiv Ming Dao

×