Scoala Petru Poni Noi suntem prietenii fiecarui elev!


Daca sunteti proprietarul unitatii si doriti sa imbunatatiti detaliile unitatii sau daca doriti sa inscrieti o unitate care nu exista in catalogul nostru va rugam sa completati formularul de inscriere . ×
Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Scoala Petru Poni - scoala de traditie din Iasi, cu origini din 1896, cand primaria Iasi a cumparat de la Maria Xenopol un teren pe care, in 1908, s-a ridicat un asezamant cultural. Din 1910, in respectiva locatie a inceput sa functioneze Scoala primara de fete nr. 3 si Scoala primara mixta. In perioada interbelica, in memoriam, scoala de tip Spiru Haret a primit numele Petru Poni (chimist, fizician, pedagog, mineralog, om politic roman, pioner al invatamantului chimic in Romania, profesor la Universitatea din Iasi, membru al Academiei Romane). Cladirea a fost grav avariata in timpul unui bombardament in 1941, iar in 1950 s-a reconstruit alt imobil unde, pana in 1978, a fiintat Scoala nr. 9. In septembrie 1983, s-a reinnodat activitatea scolara, cand 16 colective de elevi si un grup de cadre didactice transferate de la Scoala nr. 13 au plecat la un nou drum. In 2003, scoala si-a recapatat numele de Petru Poni.

 

Clase cu program de fotbal


Scoala Petru Poni Iasi (scoala publica, clasele 1-8) are clase cu program de fotbal si, in urma colaborarii cu Fotbal Club Noua Generatie Iasi, elevii au posibilitatea sa participe la competitiile organizate de Federatia Romana de Fotbal. Rezultate fotbal: titlul national in 1997, promovarea in Liga 1 si la loturile nationale de juniori si tineret Paul Tincu si Alexandru Buhusi. Parteneri Scoala Petru Poni Iasi: Fundatia Renasterea Romana, Spitalul de Pediatrie Sfanta Maria Iasi, CMSC, Fundatia Alaturi de Voi, Fundatia Papadia, clubul de fotbal Noua Generatie, clubul de fotbal Politehnica Iasi.


Contact Scoala Petru Poni

×