Fabrica de portelan - Axa Porcelaine


Daca sunteti proprietarul unitatii si doriti sa imbunatatiti detaliile unitatii sau daca doriti sa inscrieti o unitate care nu exista in catalogul nostru va rugam sa completati formularul de inscriere . ×
Detalii
Comentarii
Galerie foto
Harta

Societatea a luat fiinţă in anul 1991, având ca obiect principal de activitate „Fabricarea articolelor ceramice pentru uz gospodăresc si ornamental”, activitate care este desfăşurată şi în prezent. Înca de la început societatea a pus foarte mare accent pe calitatea produselor, astfel încât să fie posibilă desfacerea producţiei pe pieţele externe. An de an, pe măsura acumularii experienţei şi atragerea  personalului calificat precum şi calificarea personalului existent, societatea şi-a imbunatăţit nivelul calităţii produselor concomitent cu diversificarea gamei de produse oferite spre vânzare. În prezent societatea produce în mod curent peste 600 sortimente impărtite pe doua mari categorii: Articole de portelan menaj: - cesti si farfurii cafea; - cesti si farfurii de ceai; - cesti de lapte; - servicii de masa; - seturi diverse marimi boluri; - seturi diverse marimi castroane; - seturi diverse marimi platouri; - seturi diverse marimi de farfurii; Articole de portelan decorativ:

          o bibelouri;
          o aranjamente florale;
          o ornamente de Pasti;
          o ornamente de Craciun;
          o seturi diverse marimi de cosulete impletite;
          o vaze diverse marimi;
          o candelabre şi aplici de perete;

Articolele mai sus menţionate se livreaza clienţilor atât ca produse albe cât şi decorate.
Modul de decorare poate fi executat astfel:

          o decorare prin pictura manuala;
          o decorarea prin aplicarea de decalcomanii.

SC Axa Porcelaine SRL şi-a început activitatea la data de  11 aprilie 1991 la adresa T. Vladimirescu nr. 14-17 într-un spaţiu de 84 mp. În anul înfiinţării societate şi-a desfăşurat activitatea cu dotare modesta şi cu un număr de doar 5 salaiaţi, era tot ceea ce se putea la acea ora.

Capacitatea de ardere (cuptor electric) folosită era de 0,12 mc. Politica societaţii era de a vinde produse care înglobau în valoarea lor multă manoperă, axându-se pe produse unicat şi în primul rând pe calitate.


În anul 1992 în urma tendinţei ascendente a comenzilor s-a mărit numărul salariaţilor, ajungând în jur de 22 angajaţi şi cu o capacitate de ardere de 1,2 mc, ceea ce arată că vânzările au crescut doar după un an de activitate.

În martie 1993 se achiziţionează un teren (aproximativ 1500 mp) în zona Cetate unde s-a construit primul tronson de clădire. S-a achiziţionat un nou cuptorul cu ardere pe gaz de o capacitate de 2 mc.

In 1994  s-a început construcţia clădirilor şi a halelor, lucrări care au fost definitivate în anul 1997, dar  şi în prezent se investeşte şi se va investii pentru retehnologizare şi reamenajare astfel încăt capacităţile de producţie precum şi condiţiile tehnice şi de ambient să se ridice şi să se păstreze la nivelul standardelor occidentale.

În anul 1995- mărirea capacităţilor de ardere cu cuptoare asistate de calculator - cuptoare de 3,6 mc si doua de 6 mc, duce la creşterea rentabilităţii şi implicit la creşterea producţiei cantitative şi calitative, prin eliminarea erorii umane în controlul proceselor de ardere.

În toamna anului 1995 se incepe pregatirile pentru introducerea pe liniile de fabricaţie a unei noi linii sortimentale, adică a produselor de menaj, aducându-se utilaje de fasonat din Germania,
Mărirea capacităţilor de ardere, prin achiziţia de cuptoare performante controlate de pe calculator (toate cu ardere rapida la circa 10-12 ore inclusiv racirea cuptorului), a permis realizarea unei producţii vandute de 500 tone/an.


Până în 1997 se făceau exporturi în cantităţi foarte mici, iar din 1997 până în 2000 se ajunge la peste 92% export.

În anul 2000 se mai achiziţionează un teren, alăturat celui existent de aproximativ 700 mp unde se construieşte al doilea tronson. Unele parţi ale cladirilor se afla pe doua sau trei nivele.
Actualmente firma dispune de 60 persoane salariate, are o productivitate ridicată, exportul se realizează preponderent pe pieţele Italiei ,Germaniei, Greciei, Angliei, Ungariei, Frantei, Canadei,l Turciei si Republicii Moldova, fiind în continuă căutare de noi pieţe.

Societatea a ajuns să dispune de tehnologii şi de personal calificat pentru a realiza toată  gama de produse din porţelan, atat decorativ cât şi menaj.

Experienta pe piata produselor din portelan, productia realizata, diversificarea gamei sortimentale a produselor fabricate, dotarea cu tehnologie de ultima ora si o infrastructura la standarde europene, profesionalismul personalului societatii si pozitia pe piata cîştigată până în acest moment fac ca Axa Porcelaine sa-si poata fideliza clientii si sa gaseasca noi oportunitati de colaborare.

Societatea dispune de o capacitate de productie in asa fel calculata incat sa poata oferii cu promtitudine onorarea comenzilor. Specific societatii este maleabilitatea si usurinta cu care se poate adapta oricarei schimbari de linii de pe piata. Actualmente societatea produce serii scurte de produse ( mii de bucati / sortiment), produse executate ca forma si caracteristici dupa necesitatile clientilor, dupa prototipurile acestora.

Ca şi politică viitoare societatea urmareşte a diversifica şi mai mult gama produselor oferite clienţilor externi şi interni.


Contact Fabrica de portelan - Axa Porcelaine

×